SIMA MAGUŠINOVÁ S KAPELOU

Koncert slovenské zpěvačky roku 2018, 2019

Simona Magušinová  je slovenská zpěvačka, hudebnice a písničkářka, která se narodila v Považskej Bystrici. Vystudovala SPŠ v Považskej Bystrici. Vysokou školu absolvovala v Banskej Bystrici na Akadémii umení. Působila v Radošinskom naivnom divadle. V současné době se věnuje už jen hudbě. Kromě koncertování s kapelou, píše texty i pro jiné umělce a projekty. Například:  Adam Ďurica – "Holubička", muzikál "Kubo!, titulní píseň pro film "Malá ríša".

Hudební žánr, kterému se Sima věnuje je převážně folk, pop, ale i gospel.
“Milujem hudbu, hory, dobré jedlo, jeseň, kávu, fialky, plesnivce, ľudí a Toho, kto ich stvoril.”

Ocenění:
2009 – Gospel talent, píseň: Nádherný svätý
2013 – cena Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI), kategorie objev roku
2013 - cena Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI),  album roku - "Dobrý deň, to som ja"
2017 – cena Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI), kategorie zpěvačka roku
2018 – cena Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI), kategorie zpěvačka roku
2018 – Osobnosť televíznej obrazovky, kategorie zpěvačka
2019 – Osobnosť televíznej obrazovky, kategorie zpěvačka
2019 – Krištáľové krídlo, kategorie populární hudba
2020 – Osobnosť televíznej obrazovky, kategorie zpěvačka

Diskografie:
2012: Vyzliecť si človeka (Studio Lux, CD)
2013: Dobrý deň, to som ja (Joma, CD)
2014: Na pravom poludní (Joma, CD)
2016: Smej sa duša moja  (Joma, CD)
2019: Len tak sa stíšim  (Moja muzika, CD)
2020: Oslobodená (Moja muzika, CD)

https://simamartausova.sk/